Præsidiet vil stoppe misbrug af Fogh

Folketingets formand skal være folkestyrets gårdvagt, debatten skal være mere dynamisk og statsministeren skal skånes i onsdagsspørgetiden. Altinget har talt med præsidiets fem medlemmer - hvoraf to er nyvalgte - om Folketingets vigtigste opgaver i den nye valgperiode.
Mikael BørstingLars Igum Rasmussen

I forhold til konstitueringen er der sket en perversion af systemet. For at stabilisere flertallet tager man Dansk Folkeparti ind i regeringen - ikke ved at give dem ministerposter men derimod formandsposter i udvalgene. Det tror jeg, et flertal i præsidiet vil ændre.

Svend Auken
Folketingets næstformand (S)
Et flertal i Folketingets Præsidium vil beskytte statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i onsdagsspørgetiden, viser Altingets rundspørge. Det er ikke smart, at regeringens chef bruger en hel eftermiddag på lange tunge spørgsmål, lyder argumentet. Desuden vil flere præsidiemedlemmer ændre fordelingen af udvalgsposter. Ifølge præsidiets næstformand Svend Auken er der sket en "perversion" af det nuværende system. DF har kun fået formandsposterne i udvalgene for at sikre regeringens balance, mener Auken. Præsidet vil tage fordelingsemnet op i den kommende valgperiode.

Hvad bliver præsidiets vigtigste opgaver i den kommende valgperiode?

Christian Mejdahl (V), Folketingets formand.

"Det bliver at få huset til at fungere, så vi kan opretholde og forbedre lovkvaliteten, ikke mindst i sager omkring EU. Desuden skal vi tilrettelægge Folketingets arbejdet, så folketingsmedlemmerne får de bedst tænkelige muligheder for at kunne leve op til lovkvalitetens grundighed."

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024