Rød regering vil udvide adgang til natur

NATUR: Befolkningen skal i højere grad have adgang til den natur, som det offentlige betaler for, lyder det fra Socialdemokraterne. Andre partier i rød blok har også talt for mere adgang.
Må skovbunden betrædes i fremtiden? En ny regering vil sandsynligvis øge adgangen til naturen.
Må skovbunden betrædes i fremtiden? En ny regering vil sandsynligvis øge adgangen til naturen. Foto: colourbox
Anders Jerking
Fakta

Det står der om adgang i Socialdemokraternes naturvision (2011):
Socialdemokraterne vil give danskerne adgang til langt flere naturarealer end i dag. Vi vil give danskerne bevægelsesfrihed i det åbne land. Som vi kender det fra kysterne, skal danskerne som udgangspunkt have adgang til fods langs større vandløb, skel, diger og hegn, rigere adgang til skovene, bedre mulighed for fredeligt at færdes i naturen. Naturligvis med hensyntagen til privatlivets fred, hvor der skal laves klarere regler for afstandskrav til beboelse. Vi vil desuden løbende gøre langt flere støttemuligheder betinget af, at borgerne får adgang til de arealer, borgerne via skatten selv har betalt for.

En kommende rød regering vil sandsynligvis arbejde for, at befolkningen får bedre adgang til naturen.

I Socialdemokraternes naturvision fra foråret fremgår det, at befolkningen "som udgangspunkt skal have adgang til fods langs større vandløb, skel, diger og hegn, rigere adgang til skovene, bedre mulighed for fredeligt at færdes i naturen." Og Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, bekræfter, at det stadig er partiets mål.

"Vores udgangspunkt er, at de områder, som borgerne betaler for, der skal i højere grad være offentlig adgang," siger hun og peger på, at adgangen skal overvejes, når det offentlige laver naturprojekter, genopretning eller støtter særlig natur. Men adgangen skal også overvejes, når det offentlige udbetaler støtte til private.

"Det kan være i forhold til landbrugsstøttede jorde og støttet skovbrug," siger hun.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024