Stor respekt om afgående DN-direktør

BAGGRUND: Gunver Bennekou kan forlade sin stilling som direktør i Danmarks Naturfredningsforening med rank ryg.
Den afgående DN-direktør Gunver Bennekou får et flot skudsmål for sin saglighed.
Den afgående DN-direktør Gunver Bennekou får et flot skudsmål for sin saglighed.Foto: DN
Christian Juhl Mølgaard

Hun er i positiv forstand ikke en ideologisk hardliner. Hun er ikke angst for de store markeder eller den økonomiske vækst.

Lars Aagaard
Vicedirektør, Dansk Energi

Danmarks Naturfredningsforening har besluttet, at nuværende direktør Gunver Bennekou fratræder sin stilling ved udgangen af juli 2008. Det sker i forlængelse af en ny strategi, der skal sikre foreningen øget synlighed og politisk indflydelse.
En ny direktør skal gøre foreningen mere skarp politisk og mere fremtrædende i medierne, hedder det.

Alligevel har såvel med- som modspillere har kun rosende ord til overs, når talen falder på den afgående direktør:

"Mit indtryk af Gunver er absolut gennemgående positivt. Da hun overtog posten i 2000, formåede hun på bedste vis at skabe ro og samtidig råde bod på den skrantende økonomiske situation, foreningen befandt sig i," siger Poul Henrik Harritz, tidligere formand for DN, til Altinget.dk og fortsætter:

"Hun har fungeret godt som direktør og har formået at skabe en god stemning mellem administrationen på Østerbro og de mange lokalforeninger. Det er noget af en kunst at blive respekteret begge steder.

Hun er på nært hold en god samarbejdspartner, der tør være direkte. Hun er behagelig, betænksom, besidder evnen til at kunne tale folk ned i oprømte situationer og har i det hele taget et særdeles vindende væsen."

Ekstern ros 
Uden for foreningen hersker der tilsvarende stor respekt om den snart tidligere direktør.

Ib W. Jensen, viceformand i Dansk Landbrug:

"Vi har oplevet Gunver Bennekou som en kompetent og troværdig samarbejdspartner. Hun er en kontant kvinde, men samtidig åben over for, at en sag for det meste har flere sider."

Også Lars Aagard, vicedirektør i Dansk Energi, roser Bennekou, som han ofte sad over for, da han var miljøchef i Dansk Industri:

"Jeg vil betegne hende som faglig, seriøs og resultatorienteret. Hun har en meget saglig tilgang til miljøforhold. Hun er i positiv forstand ikke en ideologisk hardliner. Hun er ikke angst for de store markeder eller den økonomiske vækst. Jeg har ikke altid været enig med hende, men jeg har altid haft stor respekt for hendes personlige og faglige integritet."

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024