24. oktober 202410:00 - 12:00
Salen: Lov om naturbeskyttelse

Første behandling af forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse og om ophævelse af lov om administration af EU's forordninger om handel med træ og træprodukter (L 40).

Lovforslaget går ud på at sikre de supplerende bestemmelser, der er nødvendige til at implementere skovrydningsforordningen, herunder regler om tilsyn, gebyr og konfiskation.

Formålet med skovrydningsforordningen er at minimere EU's bidrag til den globale skovrydning og skovforringelse, og at reducere EU's bidrag til drivhusgasemissioner og det globale tab af biodiversitet. Skovrydningsforordningen stiller en række krav til erhvervsdrivende, der handler med visse afledte produkter fra henholdsvis kvæg, kakao, kaffe, oliepalmer, gummi, soja og træ.

Forordningen forpligter blandt andet de omfattede virksomheder til, ved hjælp af due diligence, at sikre at de produkter, som er omfattet af forordningen, er produceret på arealer, hvor der efter 31. december 2020 ikke er sket skovrydning eller skovforringelse verden over.

Forslaget er fremsat af minister for grøn trepart Jeppe Bruus (S).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jeppe Bruus

Minister for grøn trepart, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024