Theresa Scavenius
 svarer 
Peter Hummelgaard

Theresa Scavenius (UFG) spørger justitsministeren, Peter Hummelgaard, om, hvor mange enkeltpersoner der aktuelt afbrænder koraner i Danmark

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 65, Spørgsmål 39
Kan ministeren redegøre for, hvor mange enkeltpersoner der aktuelt afbrænder koraner i Danmark?

Svar fra torsdag den 23. november 2023
Justitsministeriet har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Rigspolitiet, som ministeriet kan henholde sig til:

”Rigspolitiet skal indledningsvis bemærke, at Justitsministeriet har præciseret anmodningen således, at der med aktuelt kan tages udgangspunkt i den seneste måned.

Da afbrænding af koraner eller andre bøger som udgangspunkt ikke er en strafbar lovovertrædelse, er der ikke oprettet en gerningskode til registrering i politiets sagsstyringssystem (POLSAS).

Rigspolitiet har imidlertid siden den 21. juli 2023 anmodet politikredsene om dagligt at indmelde oplysninger til Rigspolitiets Nationale Situations- og Operationscenter om anmeldte demonstrationer med bog- eller flagafbrændinger. Det bemærkes i den forbindelse, at hovedparten af de anmeldte demonstrationer har omfattet afbrændinger af bøger, herunder Koranen.

Såfremt en anmeldt demonstration måtte være blevet aflyst, vil den fortsat fremgå af opgørelserne.

Rigspolitiet kan på baggrund af politikredsenes indmeldinger oplyse, at der i ugerne 42-45 er anmeldt i alt 55 demonstrationer med bog- eller flagafbrændinger. Anmeldelserne er indgivet af to personer, hvoraf den ene person har anmeldt 54 af de 55 demonstrationer.

Rigspolitiet er ikke i besiddelse af oplysninger om, hvor mange enkeltpersoner, der har foretaget bogafbrændinger, herunder af Koranen, i den opgjorte periode.” Side
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024