svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Socialudvalget spørger social- og boligministeren, Pernille Rosenkrantz-Theil, om gebyrer for adoptanter i forbindelse med adoption

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 187, Spørgsmål 4
Vil ministeren oversende en oversigt over gebyrer for adoptanter i forbindelse med adoption, og vil ministeren redegøre for, hvordan disse gebyrer ændrer sig med vedtagelsen af loven?

Svar fra torsdag den 16. maj 2024
”Vil ministeren oversende en oversigt over gebyrer for adoptanter i forbindelse med adoption, og vil ministeren redegøre for, hvordan disse gebyrer ændrer sig med vedtagelsen af loven?” Svar:

Jeg kan oplyse, at størrelsen på adoptionsgebyret, som ansøgere hos DIA betaler, afhænger af, hvilket land ansøgeren ønsker at adoptere et barn fra.

Gebyret er opdelt i flere rater.

Jeg kan endvidere oplyse, at følgende fremgår af Danish International Adoptions (DIA) hjemmeside den 14. maj 2024 om det samlede gebyr:

Gebyr for ansøgere, der ønsker at adoptere fra Filippinerne: 185.800 kr.

Gebyr for ansøgere, der ønsker at adoptere fra Indien: 196.200 kr.

Gebyr for ansøgere, der ønsker at adoptere fra Sydafrika: 204.200 kr.

Gebyr for ansøgere, der ønsker at adoptere fra Taiwan: 224.900 kr.

Gebyr for ansøgere, der ønsker at adoptere fra Thailand: 161.300 kr.

Gebyr for ansøgere, der ønsker at adoptere fra Tjekkiet: 167.600 kr.

Hvis det skulle blive nødvendigt at anvende den i lovforslagets § 1, nr. 1, foreslåede bemyndigelse i § 30, stk. 3, i adoptionsloven til at tillade Ankestyrelsen at virke som adoptionsformidlende organisation, vil ansøgeren skulle betale et gebyr til Ankestyrelsen. Gebyret vil i givet fald vil blive fastsat, så det maksimalt dækker Ankestyrelsens administrative omkostninger ved behandlingen af sager om international adoptionsformidling. Der vil ved fastsættelsen af gebyret også kunne tages hensyn til de udgifter af mere generel art, som efter et rimeligt skøn medgår til administrationen af international adoptionsformidling. Størrelsen af et eventuelt gebyr til Ankestyrelsen er endnu uafklaret.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024