svarer 
Lars Christian Lilleholt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget spørger energi-, forsynings- og klimaministeren, Lars Christian Lilleholt, om kommentarer til materiale fra DI Energis og Dansk Fjernvarmes foretræde den 22/11-18

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 97, Spørgsmål 4
Ministeren bedes i forlængelse af L 97 - spm. 3 kommentere DI Energis og Dansk Fjernvarmes materiale fra deres foretræde den 22. november 2018, jf. L 97 - bilag 8.

Svar fra onsdag den 5. december 2018
DI Energi og Dansk Fjernvarmes præsentation berører to aktuelle områder inden for overskudsvarme. Det første er det aktuelle lovforslag L97, hvor der bl.a. indføres mulighed for at indregne overskud i varmeprisen for varme produceret på eldrevne varmepumper med VE-kilder eller overskudsvarme. Det andet er energiaftalen, hvor det fremgår, at overskudsvarme skal fremmes gennem en omlægning af de nuværende regler.

Det fremgår af præsentationen, at lovforslaget introducerer begrebet ”falsk overskudsvarme” i lovforslaget.

Jeg skal henvise til svar på spørgsmål 3 til L97 for en kommentering heraf.

DI Energi og Dansk Fjernvarme præsenterer endvidere deres forslag til en model for den kommende regulering af overskudsvarme. Det foreslås, at en certificeringsordning anvendes til at skelne mellem ægte og unødig overskudsvarme, og det udelukkende er unødig overskudsvarme, som pålægges en afgift. Det foreslås endvidere, at overskudsvarme, som foræres væk, ikke beskattes.

Det fremgår af energiaftalen 2018, at der er afsat 100 mio. kr. til at fremme overskudsvarme gennem en omlægning af de nuværende regler. Der pågår i øjeblikket forhandlinger om udformningen af de kommende regler, og jeg skal henvise hertil for en diskussion af fordele og ulemper ved en certificeringsordning.

Sidst viser DI Energi og Dansk Fjernvarme en række eksempler på virksomheder, som har et potentiale for at levere overskudsvarme. Det er særdeles positivt, at Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Stormgade 2-6 1470 København K T: +45 3392 2801 E: [email protected] www.efkm.dk virksomhederne har fokus på overskudsvarmeprojekter, da nyttiggørelse af overskudsvarme er et vigtigt bidrag til vores langsigtede mål om at blive CO2-neutrale.
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024