Bjarne Laustsen
 svarer 
Lars Christian Lilleholt

S: Hvad dækker begrebet 'falsk overskudsvarme' over?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 97, Spørgsmål 5

I bemærkningerne til lovforslaget introducerer ministeren et nyt begreb om såkaldt falsk overskudsvarme. a) Vil ministeren forklare, hvad dette nye begreb dækker over?

b) Vil ministeren give konkrete eksempler på, hvilke selskaber der producerer falsk overskudsvarme, og vurdere, hvad de konkrete selskaber har fået ud af det?

c) Mener ministeren, at problemet med falsk overskudsvarme er et generelt problem, der kræver generel lovgivning for at imødegå?

d) Vil ministeren oplyse, om datacentre er eller kan være omfattet af begrebet falsk overskudsvarme?

e) Vil ministeren oplyse, om der kan være tale om falsk overskudsvarme i de tilfælde, hvor leverandøren af overskudsvarme ønsker at stille overskudsvarmen til rådighed uden betaling for modtageren af overskudsvarmen?

f) Mener ministeren, at det nuværende afgiftsniveau på el giver et for lille incitament til at være energieffektiv i de tilfælde, hvor overskudsvarmeleverandøren forærer overskudsvarmen væk?

Svar fra onsdag den 5. december 2018
Lilleholt: Eldrevne varmepumper sidestilles med øvrige VE-anlæg

Jeg henviser til mit svar på EFK L97 spørgsmål nr. 3, hvor jeg forklarer, at lovforslaget ikke foregriber de igangværende forhandlinger om overskudsvarme, herunder en ny regulering på området. For så vidt angår overskudsvarme indføres der med L97 alene mulighed for, at der kan indregnes overskud i varmeprisen for varme produceret på eldrevne varmepumper med VE-kilder eller overskudsvarme som varmekilde. Dermed sidestilles eldrevne varmepumper med de øvrige VE-anlæg og med industriel overskudsvarme.

For yderligere besvarelse af ovenstående spørgsmål henvises til Skatteministerens aktuelle forhandlinger om udformningen af de nye regler for overskudsvarme.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024