Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

L 84 (Beskæftigelsesministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. (Permanent uddannelsesløft med forhøjet dagpengesats på 110 pct.).

Forslaget udmønter den del af finansloven for 2024, hvormed retten til at påbegynde et uddannelsesløft med forhøjet dagpengesats på 110 pct. på udvalgte erhvervsuddannelser, permanentgøres. Med lovforslaget foreslås det at give ufaglærte og faglærte med forældet uddannelse, som er fyldt 30 år, ret til at påbegynde en erhvervsuddannelse og modtage dagpenge med 110 pct. af den hidtidige dagpengesats, hvis erhvervsuddannelsen optræder på positivlisten over fag med behov for arbejdskraft. Positivlisten vil fortsat dække en tredjedel af aktiviteten på erhvervsuddannelserne, og listen opdateres årligt med inddragelse af arbejdsmarkedets parter.

Det foreslås, at loven træder i kraft ved bekendtgørelsen i Lovtidende, så loven kan få virkning hurtigst muligt med henblik på, at ledige vil kunne påbegynde et uddannelsesløft i januar 2024.

Lovforslag som fremsat

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar


---
Denne artikel er lavet automatisk baseret på dokumenter fra Folketinget. Altinget tager forbehold for eventuelle fejl i teksten.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ane Halsboe-Jørgensen

Beskæftigelsesminister, MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2009)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024