Tale af 
Mette Kierkgaard

Ældreministerens tale til ungdommen: Den lave søgning til velfærdsfag er mig en gåde

Hvad drømmer du om? Sådan spurgte ældreminister Mette Kierkgaard de unge, da hun talte fra ølkassen til Ungdommens Folkemøde 5. september. Hun opfordrede dem til at søge ind på en velfærdsuddannelse. Læs hele talen her.

Jeg er et stort spørgsmålstegn over, at søgningen til velfærdsfagene er lavere i de her år, lød det fra Mette Kierkgaard på Ungdommens Folkemøde.
Jeg er et stort spørgsmålstegn over, at søgningen til velfærdsfagene er lavere i de her år, lød det fra Mette Kierkgaard på Ungdommens Folkemøde.Foto: Gitte Skotby-Young Ballenstedt
Mette Kierkgaard

Det talte ord gælder
 
Hej alle sammen. Jeg hedder Mette Kierkgaard, og jeg er ældreminister her i landet.

Selvom jeg har lidt flere år på bagen end jer, så kan jeg sagtens huske, da jeg var ung og stod i jeres sko og skulle vælge uddannelse. Min drøm var at gøre mennesker i vores samfund mere lige, fordi der er så stor forskel på de vilkår, folk lever under.

Jeg mente allerede dengang, at alle mennesker skal have lige muligheder for at uddanne sig til det, de vil, og arbejde med det, de ønsker. Derfor studerede jeg noget, som gjorde, at jeg kunne arbejde med vores demokrati, med udsatte børn og unge, og i dag som politiker.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024