Sass Larsen modtager Ting-Prisen

TING-PRISEN: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) får Ting-Prisen for sin særlige evne til at kommunikere. Tavshed giver troværdighed, sagde han.
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) takkede for Ting-Prisen 2013. Til højre priskomiteen Søs Marie Serup Laybourn, Jan Juul Christensen og Rasmus Nielsen.
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) takkede for Ting-Prisen 2013. Til højre priskomiteen Søs Marie Serup Laybourn, Jan Juul Christensen og Rasmus Nielsen. Foto: Hasse Ferrold
Redaktionen
Fakta
Henrik Sass Larsen:
 
• 47 år.
• Valgt til Folketinget i Køgekredsen for Socialdemokratiet siden 2000.
• Politisk ordfører 2006-11.
• Gruppeformand 2012-13.
• Formand for DSU 1992-96.
• Bachelor fra RUC i forvaltning.

Kilde: Altinget.dk
Ting-Prisen til en dansk politiker for god kommunikation blev i dag givet til erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen. Det skete hos netavisen Altinget.dk, der uddeler prisen.
 
Årsprisen gives for særlig evne til at kommunikere, så Christiansborg kommer tættere på borgerne.
 
Kommunikationsrådgiver Søs Marie Serup Laybourn fra priskomiteen sagde i sin motivation:
 
”Den første regel i kommunikation er: - when you're in a hole, stop digging!

For to år siden bremsede en tydeligt rystet Henrik Sass Larsen hårdt op i sit eget spor. Han dømte sig selv ude. Fralagde sig alle titler og privilegier. Man kunne godt have malket lidt på sympatifaktoren. Men Henrik Sass Larsen valgte ingen af de nemme løsninger. I stedet stod han op hver morgen og åd sig selv. Kun for at gøre det igen næste dag.
 
Som minister har Henrik Sass Larsen doseret få, men skarpe politiske meldinger. Og det har bragt hans troværdighed i top. Når man taler om ting, man har forstand på, taler op til folk - og giver folk tid til selv at tænke og drage egne konklusioner, så flytter man Christiansborg tættere på danskerne.

Henrik Sass Larsen har med stor autenticitet og en sjældent klog kommunikationsstrategi kæmpet sig fra det politiske dødsrige til Olympen og har undervejs været med til at genskabe respekten for Christiansborg-politikerne.”

Sass: Tavshed giver troværdighed
I sin tak sagde Henrik Sass Larsen om sit forhold til god politisk kommunikation, at det handler om at være selektiv.

”Man kan se på målinger i befolkningen, at min troværdighed er stærkt stigende. Og det er fuldstændigt proportionalt med, hvor lidt jeg siger til medierne efterhånden. Det synes jeg er lidt tankevækkende,” sagde ministeren og fortsatte:

”Mit budskab må derfor være, at man må forstå, at god kommunikation også handler om fravalg.”

I priskomiteen sidder ud over Søs Marie Serup Laybourn også kommunikationsdirektør Jan Juul Christensen, Rud Pedersen og Altinget.dks chefredaktør Rasmus Nielsen.
 
Det er tiende gang, at Ting-Prisen uddeles. I år var økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) og formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl også nomineret.

Med prisen følger en bronzeskulptur af billedhuggeren Pontus Kjerrman.
 
 
Dokumentation
Modtagere af Ting-Prisen:
 
2004: Lene Espersen (K)
2005: Helle Thorning-Schmidt (S)
2006: Villy Søvndal (SF)
2007: Pia Kjærsgaard (DF)
2008: Morten Østergaard (R)
2009: Bertel Haarder (V)
2010: Søren Pind (V)
2011: Johanne Schmidt-Nielsen (EL)
2012: Mette Frederiksen (S)
2013: Henrik Sass Larsen (S)
 
 
 
Billedhuggeren Pontus Kjerrmans tale til Henrik Sass Larsen: 
 
"Kære Henrik Sass Larsen,

Jeg er kun en billedkunstner, som af Rasmus Nielsen for ti år siden blev bedt om at lave en prisstatuette til Ting-Prisen.

Når jeg hører, at man vil uddele en pris til en politiker, så forestiller jeg mig, at man giver prisen til et godt menneske, men jeg er blevet belært, at Ting-Prisen er en pris til en god kommunikator, hvilket ikke nødvendigvis behøves at være det samme. 

Prisstatuetten i sig selv er et dyr, som står og taler ved en talerstol, det er et dyr med en menneskelignende krop, halvt mennesker og halvt dyr. For mig repræsenterer den det gode menneske - repræsentant for et folk af små væsener, som kæmper for et bedre samfund

Figuren er oprindelig modelleret i ler og har gennemgået en længere støbeprocess - det er et håndværk, jeg til daglig underviser i på kunstakademiet - man laver en gummiform på leret, i den form støber man en tynd voksfigur, og så er det er i den bløde voks, jeg kan indridse navnet på prismodtageren. Over voksfiguren bliver der lavet en ny form, som man kan hælde bronze i.

Den færdige bronzeskulptur får et evighedspræg over sig: Man har fundet mange tusind år gamle bronzeskulpturer... meget velbevarede.

Jeg laver kunst i den fulde overbevisning, at den på en eller anden måde bringer noget godt ind i den verden, som vi lever i

Jeg er af den holdning, at alt, mennesker laver, er udtryk for en holdning til livet og den verden vi lever i. Det er derfor et alvorligt indgreb i en skulptur at gravere et navn i den, det skal meget gerne være en person, man har nogenlunde fælles holdninger med.

Jeg er vokset op i det socialdemokratiske folkhem i Sverige. Og jeg synes, det er rigtigt fint, at der findes mennesker som dig, som arbejder hårdt for at forny Socialdemokratiet.

Da jeg graverede dit navn i voksen, følte jeg ikke nogen tvivl."
  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024