Biogasbranchen har sagt nej til støtte. Nu foreslår energivirksomhed at bruge milliarderne på grønne brændsler

Staten bør omprioritere sin milliardstore biogas-pulje til et udbud for fremtidens grønne brændstoffer, foreslår European Energy. Biogas Danmark bakker op om idéen, men har også egne ønsker til midlerne. Regeringen er ikke afvisende.

Der er brug for at sætte flere statskroner af til at udvikle grønne brændsler, mener European Energy.
Der er brug for at sætte flere statskroner af til at udvikle grønne brændsler, mener European Energy.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Regeringen bør sætte flere penge af til at udvikle fremtidens grønne brændstoffer til blandt andre flytrafikken og skibsindustrien.

Det mener energivirksomheden European Energy, der helt konkret beder om at få del i de 10 milliarder kroner, som regeringen i øjeblikket har afsat til at støtte biogas og andre grønne gasser.

Hvis vi som land for alvor skal få skala på produktionen af grønne brændstoffer, er der brug for at få gang i flere statslige udbud til produktion.

Mathias Aarup Berg
Chef for regulering, European Energy

”Hos European Energy er vi godt i gang med at bygge de første storskala Power-to-X-projekter i Danmark, som skal gå i drift i 2024. Men hvis vi som land for alvor skal få skala på produktionen af grønne brændstoffer, er der brug for at få gang i flere statslige udbud til produktion,” siger chef for regulering Mathias Aarup Berg.

Meldingen fra energiselskabet kommer i forlængelse af, at Biogas Danmark selv har opfordret regeringen til helt at skrotte de planlagte støttemidler til branchen.

Der er brug for andre metoder til at øge biogasproduktionen, lød det tidligere på måneden fra Biogas Danmark, hvilket blandt andet har høstet ros fra klimaminister Lars Aagaard (M).

Biogas leverer biogent CO2 til udviklingen af grønne brændstoffer i Power-to-X-anlæggene, og en ”helt oplagt” måde at øge produktionen fremover vil derfor være at støtte disse anlæg, mener European Energy.

”Ved at udbygge for eksempel halvdelen på godt 5 milliarder kroner til produktion af kulstofholdige grønne brændstoffer kan vi være med til at sikre, at Danmark når sin målsætning om 4-6 GW elektrolyse i 2030 og samtidig understøtte biogasanlæggene, som jo leverer CO2’en til de grønne brændstoffer,” siger Mathias Aarup Berg.

{{toplink}}
Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
 

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024