Om  
Agi Csonka

Csonka formand for nyt råd for børns læring

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har udpeget formandskabet for det nye Råd for Børns Læring. SFI-direktør Agi Csonka bliver formand.
Anne Justesen
Rådet for Børns Læring er et uafhængigt råd, der afløste det tidligere Skoleråd ved årsskiftet. Agi Csonka skal stå i spidsen for rådet. Hun er direktør for Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI), og hun har i en årrække været direktør for Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). "Rådet skal sikre, at fokus for alle de bestræbelser, vi gør på dagtilbuds- og skoleområdet, handler om børns læring og trivsel. Det gælder i ministerierne, i kommunerne, på lærerværelserne og ikke mindst på rød stue og i klasseværelset. Det er slet ikke så let, som det lyder. Men det er en vigtig opgave, og jeg glæder mig til at komme i gang," lyder det fra den ny formand, Agi Csonka, i en pressemeddelelse. Ud over Agi Csonka vil rådets formandskab bestå af rektor Stefan Hermann, dagtilbudsleder Fie Lademann, forsknings- og udviklingschef Andreas Rasch-Christensen, skoleleder Gitte Reimann, professor Charlotte Ringmose og børne- og kulturdirektør Anders-Peter Østergaard. Rådet for Børns Læring skal blandt andet følge, vurdere og rådgive undervisningsministeren og socialministeren om det faglige niveau, den pædagogiske udvikling og elevernes udbytte af undervisningen i folkeskolen og ungdomsskolen og om det pædagogiske arbejde med at understøtte alle børns trivsel, udvikling og læring i dagtilbud. Rådet for Børns Læring Rådet for Børns Læring er et uafhængigt råd, hvis opgaver og sammensætning er fastsat i folkeskoleloven. Rådet afløste den 1. januar 2014 det tidligere Skoleråd. Rådet etableres som en del af folkeskolereformen. Ud over formandskabet består rådet af 18 medlemmer indstillet af organisationer på dagtilbuds- og skoleområdet.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Agi Csonka

Programdirektør, Villum Fonden
cand.phil. (Københavns Uni. 1988), ph.d. (Københavns Uni. 2000)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024