Om  
John Frandsen

Danmarks Underholdningsorkester får ny direktør

Komponisten John Frandsen er udpeget som ny direktør for Danmarks Underholdningsorkester på et indtil videre ét-årig kontrakt.

John Frandsen (født 1956) er komponist, organist og producer. Han har mange års erfaring både som vokal- og instrumentalkomponist på tværs af genrer, men særligt inden for operaen. 
John Frandsen (født 1956) er komponist, organist og producer. Han har mange års erfaring både som vokal- og instrumentalkomponist på tværs af genrer, men særligt inden for operaen. Foto: Marie Louise Munkegaard

Komponist John Frandsen tiltræder stillingen som administrerende direktør for Danmarks Underholdningsorkester den 1. august. Derved rykker han fra stillingen som programchef for orkestret.

Det oplyser Danmarks Underholdningsorkester i en pressemeddelelse.

Selvom John Frandsen allerede arbejder i underholdningsorkestrets regi, glæder han sig til de nye takter. 

”Det bliver en spændende og udfordrende opgave at videreføre den imponerende og rivende udvikling, som Danmarks Underholdningsorkester har gennemgået i de seneste år: Store internationale succeser i samarbejde med vores chefdirigent Adam Fischer såvel som markante og spektakulære produktioner med kendte og populære artister i ind- og udland," udtaler han i pressemeddelelsen.

En erfaren herre

John Frandsen (født 1956) er komponist, organist og producer. Han har mange års erfaring både som vokal- og instrumentalkomponist på tværs af genrer, men særligt inden for operaen.

Han er desuden tidligere formand for Dansk Komponist Forening (1999-2008) og KODA Dramatik (2000-13), præsident for Nordisk Komponistråd (2004-07) og vicepræsident for European Composers’ Forum (2006-09).

Desuden har han været programchef for Danmarks Underholdningsorkester siden 2015, og netop dén erfaring gør John Frandsen til et godt valg til posten som direktør, siger formand - og forhenværende konservativ minister og partiformand - Lars Barfoed.

”John Frandsen har i en årrække som programchef arbejdet tæt sammen med Underholdningsorkesteret og dets chefdirigent Adam Fischer samt deltaget i vores bestyrelsesmøder, hvor han har bidraget med sin stærke faglige indsigt. Med John Frandsen får vi derfor en direktør, som kender orkesterets musikere, medarbejdere og interessenter rigtig godt," siger han i pressemeddelelsen.

I første omgang er John Frandsens stilling tidsbegrænset til ét år, og orkestrets bestyrelse beslutter en eventuel forlængelse i løbet af det kommende år.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Frandsen

Adm. direktør for Danmarks Underholdningsorkester, komponist, organist og producer
Cand. phil. i musikvidenskab fra Aarhus Universitet 1982, kirkemusikalsk diplomeksamen fra Det Jyske Musikkonservatorium 1983 og diplomeksamen i komposition herfra 1985

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024