Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Ny socialminister fik boksehandsker af sin forgænger: “Min erfaring er, at slagsmål betaler sig”

Sophie Hæstorps første opgave som ny socialminister bliver at sikre mere værdighed for de mest udsatte. Men spørgsmål om legalisering af hash og et dårligt valg som overborgmester klæbede til ministeren på hendes første dag.

"Ingen sejr
uden kamp" står der på de boksehandsker, som Sophie Hæstorp Andersen fik i gave af Pernille Rosenkrantz-Theil.
"Ingen sejr uden kamp" står der på de boksehandsker, som Sophie Hæstorp Andersen fik i gave af Pernille Rosenkrantz-Theil.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

Torsdag blev årets hidtil varmeste dag.

Og det fik landets nye socialminister Sophie Hæstorp Andersen at mærke, da hun på fjerde sal i et hedt lokale på Holmens Kanal i København overtog stafetten fra Pernille Rosenkrantz-Theil, der nu går efter at blive overborgmester i København.

Igen og igen måtte Hæstorp parere på journalisters spørgsmål, om hun i virkeligheden var rendt af pinden som overborgmester, og om hun stadig er fan af at legalisere hash?

Min allerførste opgave bliver at sikre, at vi kommer videre med arbejdet om at sikre en værdig socialpolitik.

Sophie Hæstorp Andersen
Social- og boligminister, Socialdemokratiet

Kort forinden havde Rosenkrantz-Theil givet hende boksehandsker i overdragelsesgave, men i stedet for at tage dem på, havde Hæstorp søgt mod en åben dør for at tage imod spørgsmålene tættere på køligere, frisk luft.

I virkeligheden er en ny værdighedsreform for udsatte nok det, hun helst vil sige mest om i den kommende tid.

Det arbejde er nemlig nummer et på to do-listen af opgaver, som hun nu overtager fra Pernille Rosenkrantz-Theil, som i stedet skal slås for at få flere københavnere til at stemme på Socialdemokratiet.

”Min allerførste opgave bliver at sikre, at vi kommer videre med arbejdet om at sikre en værdig socialpolitik,” sagde Sophie Hæstorp til Altinget efter det officielle program for overdragelsen var slut, inden hun fortsatte:

"Det har været bærende for mig gennem alle årene, at man altid skulle se mennesket før systemet og CPR-nummeret."

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024