Altinget logo
Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

100 millioner til værdighedsreform, mere frit valg til hjemløse og færre embedsmænd i ministeriet: Her er finansloven på socialområdet

Med finanslovsforslaget sætter regeringen også beløb på, hvor mange penge der skal forhandles om i de netop igangsatte forhandlinger om SSA-reserven. Og så er der fundet 100 millioner kroner til værdighedsreformen næste år. Reformen bliver et brækjern ind i en ”velment konstrueret kassetænkning”, ifølge M.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

SVM-regeringen har med finanslovsforslaget sat beløb på, hvor mange penge den nye socialminister får til regeringens nye værdighedsreform.

Allerede næste år er der sat 100 millioner kroner af til værdighedsreformen, og det beløb vokser til 200 millioner kroner fra 2027 og fremefter.

Derudover vil regeringen også bruge penge på at give hjemløse lov til at vælge, om de vil have midlertidig bostøtte fra kommunen eller det herberg, de har opholdt sig på.

Og så er der også fundet penge til gadeidræt samt sat beløb på, hvor mange millioner socialordførerne i år skal fordele fra på SSA-reserven.

Vi har samlet overblikket over regeringens socialpolitiske tiltag fra finanslovsforslaget til dig her.

Socialminister Sophie Hæstorp Andersen har allerede i et interview med Altinget udpeget værdighedsreformen, som den første opgave, hun kaster sig over som minister. Og nu ved vi også, hvor mange penge regeringen vil bruge til reformen:

Allerede i 2025 vil regeringen bruge 100 millioner kroner på at sikre mere værdighed for de allermest udsatte. Beløbet stiger med 50 millioner kroner året efter, og fra 2027 og frem afsættes der 200 millioner kroner om året.

{{toplink}}
Læs også

Regeringen vil med finansloven også give hjemløse, der visiteres til bostøtte efter Housing First-metoden, mere frit valg.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024