Her falder storkredsenes mandater

NYHED: Januars geografiske prognose for mandatfordelingen ved næste folketingsvalg flytter hele otte mandater.
En beregning til Altinget.dk af mandaternes fordeling på partier og storkredse flytter otte mandater rundt i landet på en måned.
En beregning til Altinget.dk af mandaternes fordeling på partier og storkredse flytter otte mandater rundt i landet på en måned.
Niels Th. Dahl

Ifølge valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsens vejede snit af januar måneds meningsmålinger skete der kun få forskydninger i partiernes samlede tilslutning i forhold til december måneds snit.

Bagved tallene viser der sig imidlertid større forskydninger imellem de enkelte storkredse - forskydninger, der kan få stor betydning for de enkelte folketingsmedlemmers og -kandidaters chance for valg.

Venstre vinder på landsplan således ét mandat i januar i forhold til december og går i alt frem fra 47 til 48 mandater. Men bagved den fremgang gemmer der sig en tilbagegang på ét mandat i Nordjyllands Storkreds, mens partiet til gengæld vinder et mandat i både Københavns og Sjællands Storkredse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024