Prognose: Hér falder mandaterne

NYHED: Efter en måneds meningsmålinger flyttes der igen otte mandater mellem partierne i storkredsene. Det viser Altingets prognose.
Den seneste måned er der flyttet mandater i seks af de i alt ti storkredse.
Den seneste måned er der flyttet mandater i seks af de i alt ti storkredse.
Niels Th. Dahl
Venstres fremgang i meningsmålingerne giver konkrete afkast for partiets kandidater vest for Storebælt, mens Socialdemokraterne mister terræn i København og Sydjylland. Samtidig lader Karen Jespersen-effekten vente på sig i Østjylland.

Det viser den geografiske prognose for fordelingen af mandaterne i Folketinget, som professor og valgforsker Søren Risbjerg Thomsen har udarbejdet for Altinget | Christiansborg baseret på gennemsnittet af februar måneds meningsmålinger.

Vi gennemgår nu ændringer i forhold til januars prognose, først partivis, derefter i de storkredse, hvor der sker ændringer (Vestjylland, Sjælland, Københavns Omegn og Bornholm er uændrede).

Venstre går således i alt ét mandat frem i forhold til januar til nu i alt 49 mandater. Partiet vinder et mandat både på Fyn og i Nordjylland, men mister til gengæld ét i Østjyllands Storkreds, hvor den forhenværende socialdemokrat Karen Jespersen ellers blev opstillet under stor mediebevågenhed.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024