Analyse af 
Erik Holstein

Valgfeberen fik en tand for meget

ANALYSE: Lene Espersen vil få en chance for at rette den konservative skude en smule op, før Løkke trykker på valgknappen. Thornings skattesag er en joker, men den kan næppe fremprovokere et lynvalg.
Den massive svækkelse af den konservative leder Lene Espersen er en af de vigtigste årsager til, at der ikke bliver udskrevet valg lige med samme.
Den massive svækkelse af den konservative leder Lene Espersen er en af de vigtigste årsager til, at der ikke bliver udskrevet valg lige med samme.Foto: Mette Wraae Hansen/Altinget.dk
Erik Holstein

Ifølge centrale regeringskilder eksisterer der en klar aftale mellem Løkke og den konservative ledelse om, at der først udskrives valg, når begge partier er enige om tidspunktet.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget | Christiansborg

"Venter han bare på en enkelt god meningsmåling, før han hugger til og udskriver valg?"

Spørgsmålet stilles igen og igen i forskellige variationer på Christiansborg i disse uger, og flere steder fremkalder det nervøse trækninger. Men allerede før fredagens to meningsmålinger viste et lille flertal til oppositionen, stod det klart, at valget ikke er lige om hjørnet.

I oppositionen florerede der under hele forårssæsonen valgrygter talrige som stjernerne på himlen. Dengang som ren ønsketænkning, men efter Helle Thorning-Schmidts (S) nedtur som et mere realistisk scenarium. For ville statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke føle sig fristet til at tage en fifty-fifty chance, efter han i en lang periode var helt væk i meningsmålingerne? 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024