Afstumpethed og sjusk på Borgen: Nu begynder det høje tempo at få konsekvenser, advarer tænketanke

Igen i år er debatten om det høje arbejdspres på Christiansborg dukket op, da en ny rapport viser, at tidspres er en opadgående tendens i dansk politik. Hvis det fortsætter, går det udover kvaliteten af lovgivningen, siger tænketanke.

Lovgivningen går rekordhurtigt under Mette Frederiksens regeringer, viser en opgørelse fra Cepos. Tempoet har blandt andet fået Folketingets formand, Søren Gade (V), til at indføre nye minimumskrav til lovbehandlingen sammen med samtlige af Folketingets partier.
Lovgivningen går rekordhurtigt under Mette Frederiksens regeringer, viser en opgørelse fra Cepos. Tempoet har blandt andet fået Folketingets formand, Søren Gade (V), til at indføre nye minimumskrav til lovbehandlingen sammen med samtlige af Folketingets partier.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

En varm junidag før sommerferien skete en sjældenhed på Christiansborg. 

I et lokale sad samtlige af Folketingets partier og blev enige. Enige om, at der er brug for at gøre op med det stigende arbejdstempo i dansk politik, der har været diskuteret de seneste mange somre. 

Derfor vedtog partierne et sæt retningslinjer, der sætter nye minimumskrav til lovgivningsprocessen i Folketinget. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024