Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Den øverste del af strafferammen for voldtægt er nærmest fiktiv

Langt størstedelen af straffene for to af tre voldsparagraffer ligger i den nederste del af strafferammen. Ved voldtægt ligger under 0,1 procent af straffene i den øverste tredjedel af strafferammen. De lave udmålte straffe er baggrunden for mange af de gnidninger, der har været mellem den lovgivende og dømmende magt.

Præcis 1 ud af 1157.
Det er den andel af de udmålte domme for voldtægt, der ligger i den øverste tredjedel af strafferammen. Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik siden 2007, som Altinget har gennemgået.

Kun en enkelt voldtægtsdom ligger over otte års fængsel, selvom Folketinget har vedtaget en strafferamme op til tolv år i skærpede tilfælde. Dermed er den øverste tredjedel af den strafferamme for voldtægt, Folketinget har vedtaget, reelt gjort fiktiv.

Går man længere ned og ser på domme for voldtægt over seks år, hvilket svarer til den øverste halvdel af strammerammen, understreges mønstret: Trods mange grove voldtægtssager gennem årene ligger kun 1,4 procent af dommene i den nederste halvdel af strafferammen, altså under seks års fængsel.  

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024