Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Dommerformanden: Politikerne får de straffe, de har bedt om

Politikere har længe kritiseret dommerne for ikke at udfylde strafferammerne, men Folketingets flertal har aldrig ønsket, at strafferammer for vold og voldtægt skulle udnyttes fuldt ud, siger Dommerforeningens formand Mikael Sjöberg. Ifølge Sjöberg følger domstolene loyalt Folketingets ønsker.

Det har været kritik fra adskillige folketingspolitikere i årevis, men selvom der gradvis er kommet højere straffe for vold og voldtægt siden 2002, ligger de udmålte domme stadig milevidt fra strafmaksimum.

Det gælder for to ud tre voldsparagraffer, herunder den næstgroveste voldparagraf for vold af ”særlig rå, brutal og farlig karakter”. Og det gælder for voldtægt, der ellers har haft politisk fokus gennem de senere år. Men hvorfor ligger straffene så langt fra maksimum, når de folkevalgte i mere end to årtier har efterspurgt hårde straffe for personfarlige forbrydelser?    

Altinget har bedt Dommerforeningen formand Mikael Sjöberg om en forklaring på paradokset.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024