Analyse af 
Erik Holstein

Den ukendte formandsaspirant

ANALYSE: SF's Annette Vilhelmsen var ukendt i den brede offentlighed, indtil hun bragte sig selv i spil som formandskandidat. Hun har ringe chance for at vinde, men kan opsamle spandevis af proteststemmer. Vilhelmsens kandidatur kan sikre hendes folketingsmandat i den skarpe interne konkurrence på Fyn.
Annette Vilhelmsen: Havde nogen for 14 dage siden sat penge på, at hun ville stille op som SF-formand, var de blevet stenrige. SF har fået en formandskandidat, som de færreste danskere  kendte eksistensen af.
Annette Vilhelmsen: Havde nogen for 14 dage siden sat penge på, at hun ville stille op som SF-formand, var de blevet stenrige. SF har fået en formandskandidat, som de færreste danskere kendte eksistensen af. Foto: Folketinget
Erik Holstein
Foto:

Selv hvis det ender med et ret stort nederlag, har Annette Vilhelmsen på sin vis allerede taget stikket hjem. For med sit formandskandidatur svævende over vandene lykkedes det hende lørdag at vinde den lokale urafstemning på Fyn mellem SF's folketingskandidater.

Erik Holstein
Politisk kommentator, Altinget|Christiansborg

Hun kom med på fjerde eller femte afbud, og havde man som Christiansborg-reporter for 14 dage siden spået hende som formandskandidat, var man på stedet blevet bevilliget en lang orlov.

SF's erhvervs- og uddannelsesordfører Annette Vilhelmsen kom i først i Folketinget for et år siden. Tilmed på noget der lignede et wild card, da hun slog det siddende folketingsmedlem Karsten Hønge, fordi hun fik ekstraordinært mange stemmer fra sin kreds i Svendborg.

Hun har langt fra været en af de markante SF-profiler i det forløbne år, og indtil hun for godt uge siden bragte sig selv i spil som formandskandidat i SF, var der næppe én af ud af ti danskere, der anede, hvem hun var.

Dokumentation
CV: Annette Lilja Vilhelmsen
Født 24. oktober 1959 i Svendborg, datter af selvstændig montør Poul Lilja Petersen og medhjælpende hustru Mimi Petersen. Gift med John Vilhelmsen.

Medlemsperiode
Folketingsmedlem for Socialistisk Folkeparti i Fyns Storkreds fra 15. september 2011.

Parlamentarisk karriere
Erhvervsordfører, ordfører for landdistrikter og øer, børne- og uddannelsesordfører og handicapordfører fra 2011. Medlem af Kommunaludvalget, Socialudvalget, Beskæftigelsesudvalget og Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser fra 2011.

Uddannelse og erhverv
Cand.pæd. i almen pædagogik, Danmarks Lærerhøjskole, fra 1995 til 2001.
Læreruddannelsen, Den frie Lærerskole, fra 1981 til 1986.
Uddannet kontorassistent, Svendborg Andels Slagteri, fra 1977 til 1979.

Centerleder, Nationalt Videncenter for Frie Skoler, Ollerup, fra 2009 til 2011.
Selvstændig pædagogisk konsulent, Kerteminde, fra 2005 til 2009.
Vidensmedarbejder, Ungdomspædagogisk Viden- og Udviklingscenter Odense, fra 2001 til 2005. Lærer ved diverse skoler og efterskoler.

Tillidshverv
Medlem af Kerteminde Byråd 2001-2011, i løbet af perioden bl.a. 2. viceborgmester, formand for børn- og skoleudvalget, formand for arbejdsmarkdesudvalget, formand for det lokale beskæftigelsesråd. Medlem af løn- og personaleudvalget i Kommunernes Landsforening 2009-2011. Næstformand for Mulernes Legatskole fra 2010. Medlem af tillidsmandskredsen for Den frie Lærerskole fra 1987.

Publikationer
Redaktør af »Hvor svært skal det være? Antologi om forebyggelse af unges mistrivsel, selvmordsforsøg og selvmord«, og »Skibet er ladet med? - antologi om unge, modernitet og særlige behov som vilkår«.

Kilde: Folketinget


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024