Medium: Kreditpakke ren gave til bankerne

KREDIT-FORLIG: Bankpakke II er en historisk "gave" med næsten gratis kapital til bankerne ifra skatteyderne, mener Aktieugebrevet.
Rasmus Nielsen

"De statslige kapitalindskud er grundlæggende lån, der skal forrentes og tilbagebetales. Parterne lægger vægt på, at staten opnår et afkast, der svarer til den risiko, staten påføres ved at stille kapital til rådighed."

Sådan står der i hovedteksten til bankpakke II, som regeringen offentliggjorde søndag aften, og som efter Aktieugebrevets vurdering er danmarkshistoriens største foræring til en branche. Aktieugebrevet er et privat, uafhængigt medium med råd om aktieinvestering.

"Den indledende tekst om, at staten opnår et afkast, som svarer til den risiko, staten påtager sig, er efter vores opfattelse vildledning af groveste karakter. Der væltes enorme risici over på de statslige finanser og skatteyderne, uden at staten får en tilsvarende upside, som eksempelvis en model, hvor den ansvarlige kapital senere kunne konverteres til aktier," skriver Aktieugebrevet, der delvist ejes af Jyllands-Posten. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024