Søvndal afviser at skærpe SF-profilen

INTERVIEW: Villy Søvndal erkender, at SF havde en alt for svag profil under valgkampen. Alligevel ønsker han ikke, at partiet skal skærpe sin profil i forhold til Socialdemokraterne eller Radikale fremover.
Villy Søvndal erkender, SF havde en svag profil under valgkampen. Han har dog ikke planer om, at profilen skal skærpes fremover.
Villy Søvndal erkender, SF havde en svag profil under valgkampen. Han har dog ikke planer om, at profilen skal skærpes fremover.Foto: sf.dk
Morten ØyenErik Holstein

Forestillingen om, at man kan have et lille hjørne, hvor man kan være speciel i en regering - sådan er det ikke. Man er én regering.

Villy Søvndal
Partiformand, (SF)
SF gik for langt i valgkampen, da partiets topfolk ikke engang ville fortælle, hvorfor man skulle stemme på partiet frem for Socialdemokraterne eller SF. Det erkender Villy Søvndal, hvis parti mistede en tredjedel af sine vælgere i løbet af valgkampen og endte med syv mandater færre end ved valget i 2007.

"Set i bagklogskabens klare lys, så havde vi gjort klogt i at have gjort forskellene tydeligere. Og det tager jeg på mine skuldre," siger Villy Søvndal og begrunder strategien:

"Jeg var oprigtigt bekymret for en situation, hvor der kunne puttes kiler ind i samarbejdet mellem Socialdemokraterne og os. Det betød, at vi måske helgarderede den diskussion mere, end vi havde behøvet".

Men trods den nye erkendelse har partiformanden ingen hensigter om at korrigere strategien, selvom partiet har fortsat tilbagegangen i meningsmålingerne siden valget.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024