Søvndal: DF foretrak diktatorerne

Udenrigsminister Villy Søvndal beskylder DF for at ville holde liv i "sorte diktaturer af frygt for islamisterne". Han føler sig sikker på, at Libyen ikke ender som "de afskyelige regimer" i Iran og Saudi-Arabien, men Søvndal vil ikke sige, hvor grænsen går for dansk støtte.
Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har for starten været stærkt optaget af det arabiske forår. Han tror ikke, at de nordafrikanske befolkninger vil finde sig i et religiøst diktatur.
Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) har for starten været stærkt optaget af det arabiske forår. Han tror ikke, at de nordafrikanske befolkninger vil finde sig i et religiøst diktatur.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk
Erik Holstein

Det er ikke nogen naturlov, at der skal være diktatur i Nordafrika. Der er her, Søren Espersen og jeg er fundamentalt uenige.

Villy Søvndal
Udenrigsminister, formand for SF

Han er stadig optimist.

Selvom den nye ledelse i Libyen taler om sharia og flerkoneri og selvom islamisterne vandt en storsejr i Tunesien, tror udenrigsminister Villy Søvndal (SF) fortsat på, at der er gode chancer for demokrati i Nordafrika. 

SF-formanden tager imod på sjette sal på Asiatisk Plads 2 i det udenrigsministerium, der aldrig før har haft noget, der minder om en SF'er som chef. Kontoret er kendt for sin flotte udsigt over Københavns havneareal, og Villy Søvndal er tydeligvis oprigtigt glad for sit nye job.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024