Vælgerne ligeglade med Sohns DKP-fortid

NYHED: Venstres fokusgrupper undersøgte, hvordan vælgerne reagerer på Ole Sohns kommunistiske baggrund. Konklusionen var skuffende set med Venstre-briller.
SF's gruppeformand Ole Sohn er en helt afgørende brik i SF-projektet. Derfor har Venstre en interesse i at svække ham, men Sohns kommunistiske fortid bider ikke rigtig på vælgerne.
SF's gruppeformand Ole Sohn er en helt afgørende brik i SF-projektet. Derfor har Venstre en interesse i at svække ham, men Sohns kommunistiske fortid bider ikke rigtig på vælgerne.Foto: Altinget/Flindt
Erik Holstein

I dag bliver Ole Sohn vurderet på sine aktuelle synspunkter og ikke på, at han var med til DDR's 40 års jubilæum. Det er et lukket kapitel.

Hans Engell
Politisk kommentator, Ekstra Bladet

Selvom Ole Sohn var på kammeratlig visit hos DDR-leder Erich Honecker, umiddelbart før DDR styrtede sammen som et korthus i 1989, svækker det ham ikke her i 2010. Hvis man skal ramme den nuværende gruppeformand og finanslovsordfører for SF, skal man bruge en mere nutidig ammunition.

Det var hovedkonklusionen, da Venstre havde afprøvet "DKP-kortet" på en såkaldt fokusgruppe, hvor en repræsentativ gruppe vælgere diskuterer et givet politisk emne.

Fotos med Honecker
Ole Sohn var i ti år medlem af centralkomitéen i Danmarks Kommunistiske Parti, og han var partiets formand fra 1987 til 1991. Selvom Sohn tilhørte partiets reformfløj, kan man let finde muntre fotos, hvor han deltager i fejringen af det daværende østtyske diktatur. Ifølge Altinget.dks oplysninger var Venstre interesseret i at få testet, om Sohn kunne rammes effektivt som følge af denne fortid. 

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024