Civilt overblik: Pink-washing, bureaukrati-bananas og andre civile kreationer

UGEREVY: Copenhagen Pride, et opråb til politikerne fra de frivillige sociale foreninger samt refleksioner fra en fyret direktør er nogle af de ting, vi ser nærmere på i denne uges civile overblik. 

Virksomheders markedsføring under Copenhagen Pride er faldet en del mennesker for brystet. 
Virksomheders markedsføring under Copenhagen Pride er faldet en del mennesker for brystet. Foto: Celina Dahl/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen, og velkommen til en kalejdoskopisk gennemgang af ugens store og små civile begivenheder i alle regnbuens farver. Og ja, vi skal forbi Copenhagen Pride, men vi skal også på rundtur i den frivillige sociale sektor og en tur op i det sociale udsigtstårn. Så grib morgenkaffen, og lad os komme i gang.

Vi starter med Priden og et udtryk, der har udvidet i hvert fald min begrebsverden: Vi taler om pink-washing, altså at virksomheder smykker sig med tolerance over for homoseksuelle og transkønnede for at styrke deres eget brand og sælge flere varer.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Civilsamfund

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024