Få overblikket: Det står der om civilsamfundet i anbefalingerne til ny psykiatriplan

For lille, for stor eller lige tilpas? Hvilken rolle lægger Sundhedsstyrelsen egentlig op til, at civilsamfundet skal spille i den kommende psykiatriplan? Forskellige civile aktører er uenige om dommen - dan din egen holdning ud fra overblikket her.

Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen har udarbejdet 37 anbefalinger, der kan udgøre det faglige grundlag for de politiske forhandlinger om den kommende 10-årsplan for psykiatrien.
Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen har udarbejdet 37 anbefalinger, der kan udgøre det faglige grundlag for de politiske forhandlinger om den kommende 10-årsplan for psykiatrien.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

Torsdag offentliggjorde Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen de faglige anbefalinger, der skal udgøre fundamentet for den kommende 10-årsplan for psykiatrien.

Anbefalingerne er bestilt af Sundhedsministeriet og kommer som en reaktion på en faldende mental sundhed i Danmark, hvor et stigende antal børn og unge oplever dårlig mental sundhed, og der er en markant overdødelighed blandt borgere med psykiske lidelser. Alligevel er de psykiatriske indsatser generelt mangelfulde, usammenhængende og af utilstrækkelig kvalitet. 

Rapporten består konkret af 37 anbefalinger - herunder også, hvordan civilsamfundet kan bidrage til at løse de udfordringer, der er på psykiatriområdet.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Civilsamfund

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024