Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Charlotte Broman Mølbæk
svarer
Jakob Engel-Schmidt

Vil ministeren kommentere på, at rammetilskuddet til deltagelse i folkeoplysende aktiviteter for borgere der har et handicap, er reduceret?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

§20-spørgsmål 1170

Hvad er ministerens holdning til, at rammetilskuddet til deltagelse i folkeoplysende aktiviteter for borgere, der har et handicap, siden 2018 er reduceret fra ca. 7,5 mio. kr. til 4 mio. kr. i forbindelse med omlægningen af satspuljen?
Skriftlig begrundelse:
Ingen.

Svar fra fredag den 30. august 2024

Det er vigtigt for mig, at der er gode rammer for alle i foreningslivet. Det gælder naturligvis også mennesker med handicap.

Jeg vil samtidig gerne understrege, at det er kommunerne, som efter folkeoplysningsloven skal sikre rammerne for, at børn, unge og voksne kan etablere og tage del i den frie, folkeoplysende virksomhed. Kommunerne er tættest på borgerne, og det er derfor helt naturligt, at de har hovedansvaret for et godt og inkluderende foreningsliv, også for mennesker med handicap.

Som supplement hertil yder kulturministeren ”tilskud til handicappedes deltagelse i folkeoplysende virksomhed” via en mindre pulje på finansloven. Puljens ordinære tilskud har været nogenlunde stabilt, men var i perioden 2012-2017 midlertidigt forhøjet med en særskilt bevilling fra den tidligere satspulje. Det midlertidige tilskud blev ikke videreført og bortfaldt dermed i 2018.

Dette ændrer dog ikke på, at ansvaret for et tilgængeligt og inkluderende foreningsliv overvejende er placeret hos kommunerne, der er tættest på borgerne. Det har aldrig været intentionen med puljen, at den skulle dække alle behov.









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024