Dahlin: Fokus på private arbejdspladser batter mere end en ny udflytningsrunde

Regeringens landdistriktsudspil lægger mest vægt på at skabe private arbejdspladser, fordi det vil medføre et antal arbejdspladser, "som er meget større end enhver udflytningsrunde ellers ville kunne gøre", siger Morten Dahlin (V), minister for blandt andet landdistrikter.

Landdistriktsminister Morten Dahlin (V) var torsdag med til at præsentere regeringens landdistriktsudspil med i alt 33 initiativer. 
Landdistriktsminister Morten Dahlin (V) var torsdag med til at præsentere regeringens landdistriktsudspil med i alt 33 initiativer. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Daniel Bue LauritzenSine Riis Lund

Nuværende ansatte i statslige institutioner står ikke til at blive flyttet uden for de større byer.

Regeringen holder sig i sit netop fremlagte landdistriktsudspil til ambitionen fra regeringsgrundlaget om, at det alene er nye arbejdspladser, der skal bidrage til en bedre geografisk balance.

"Regeringen vil følge aktivt op på regeringsgrundlagets målsætning om, at nye og væsentlige udvidelser af statslige institutioner som udgangspunkt placeres uden for de største byer," står der.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024