Landbrug raser over hemmeligholdt rapport

VIDEN: Landbrug & Fødevarer kritiserer Miljøministeriet for at have tilbageholdt en faglig rapport. Også andre ministerier er de senere år blevet kritiseret for at hemmeligholde omstridte rapporter.

Landbrug & Fødevarer kritiserer Miljøministeriet for at holde en væsentlig faglig rapport tilbage, ligesom blandt andre Transportministeriet tidligere er blevet beskyldt for.
Landbrug & Fødevarer kritiserer Miljøministeriet for at holde en væsentlig faglig rapport tilbage, ligesom blandt andre Transportministeriet tidligere er blevet beskyldt for.Foto: colourbox.com
Sine Riis Lund

I tilfældet med rejsekortet mener jeg, at Transportministeriet var urimeligt sendrægtige, men i et andet tilfælde med en rapport om IC4-togene mener jeg, at ministeriet var direkte løgnagtige, da de førte mig og andre direkte bag lyset om, hvorvidt der var en rapport eller ej.

Erik Frøkjær
Lektor ved Datalogisk Institut, Københavns Universitet

Man hemmeligholder en ren faglig rapport fra forskningsinstitutioner, indtil man stort set har truffet sin beslutning om, hvad det er for et niveau, som Danmark vil acceptere. Hvis man nu havde offentliggjort den i sommeren 2014, så havde vi haft mulighed for at gennemgå rapporten grundigt og problematisere, hvis der er nogle fejl.

Niels Peter Nørring
Områdedirektør, Landbrug & Fødevarer

Ni måneder. Så lang tid skulle der gå, før Miljøministeriet i marts i år offentliggjorde en færdig rapport fra Aarhus og Københavns Universiteter omkring ammoniakudledning. Næsten samtidigt har regeringen fastlagt sit forhandlingsmandat om, at Danmark vil reducere sin udledning af ammoniak frem mod 2020 med 24 procent mod et gennemsnit i EU på seks procent. Et dansk mål, der er fastsat på baggrund af den netop offentliggjorte rapport.

Det er ingen hemmelighed, at erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer er stærkt kritisk overfor indholdet i ministeriets forslag. Men organisationen er også dybt skuffet over processen.

“Man hemmeligholder en ren faglig rapport fra forskningsinstitutioner, indtil man stort set har truffet sin beslutning om, hvad det er for et niveau, som Danmark vil acceptere. Hvis man nu havde offentliggjort den i sommeren 2014, så havde vi haft mulighed for at gennemgå rapporten grundigt og problematisere, hvis der er nogle fejl,” siger Niels Peter Nørring, områdedirektør for Miljø & Energi.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024