Aaja Chemnitz Driefer
svarer
Ane Halsboe-Jørgensen

Vil ministeren oplyse den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for tilskadekomnes arbejdsskadesager i Grønland?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Grønlandsudvalget, Spørgsmål 107

Vil ministeren oplyse den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for tilskadekomnes arbejdsskadesager i Grønland hos Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES)? Er det samme sagsbehandlingstid for tilskadekomne i Danmark? Agter ministeren at forpligte AES til at tage imod og forholde sig til klager over deres sagsbehandlingstid?

Svar fra torsdag den 10. oktober 2024

Til brug for besvarelsen har jeg indhentet bidrag fra Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES).

Ifølge AES er de gennemsnitlige sagsbehandlingstider for arbejdsskadesager i Grønland og Danmark i årene 2023 og 2024:

•Grønland: 16 mdr. (2023) og 13,8 mdr. (2024).

•Danmark: 12,1 mdr. (2023) og 12,3 mdr. (2024).

I 2024 er der således en forskel på 1,5 mdr. mellem sagsbehandlingstiderne i Grønland og Danmark.

AES har om sagsbehandlingstiderne i Grønland oplyst følgende:

”Sagsbehandlingstiden på en arbejdsulykke i Grønland er afkortet fra år 2023 til 2024 grundet særlig indsats på sagsbehandlingsområdet og stabilisering af kompetencer på området”.

AES oplyser følgende om deres håndtering af klager:

”Klageforløb over konkrete afgørelser eller generelle klager over sagsbehandlingstiden bliver behandlet af sagsbehandlere inden for de gældende frister på lige vis i Grønland og Danmark.

Særlige henvendelser til direktøren vil ligeledes blive håndteret på samme vis. AES bestræber sig på at prioritere sager af sygdomsmæssig akut karakter og økonomisk trængte borgere, når forholdet meddeles og dokumenteres i de konkrete sager.” Jeg henholder mig til AES’ oplysninger. Som jeg tilkendegav i det årlige tilsynsbrev til AES’ bestyrelse, er jeg dog meget bekymret over sagsbehandlingstiderne i Grønland. Derfor har jeg en klar forventning om, at AES prioriterer sagsafviklingen for arbejdsskadesager, hvilket faldet i sagsbehandlingstiden i Grønland viser, at AES er i færd med. Jeg forventer også, at AES forholder sig til de henvendelser og klager, de modtager.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024