Marianne Bigum
spørger
Jacob Jensen

Vil ministeren redegøre for forbuddet mod bundslæbende redskaber i Kalø Vig, Flensborg Fjord og Vejle Fjord?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Miljø- og Fødevareudvalget, Spørgsmål 61

Det fremgår af ministerens svar på MOF alm. del – spørgsmål 844 (folketingsåret 2022-2023), at ”Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri kan oplyse, at der endnu ikke er taget stilling til den konkrete afgrænsning af forbuddet mod bundslæbende redskaber i Kalø Vig, Flensborg Fjord og Vejle Fjord eller dato for forbuddets ikrafttræden.

Afklaringen af områdernes afgrænsning vil finde sted i forbindelse med, at de forskellige elementer i aftalen implementeres.” I ”Implementeringsplan for udmøntning af øvrige aktiviteter i Aftale om Danmarks Havplan af 7. juni 2023”, notat fra Erhvervsministeriet dateret 15. marts 2024, er der en tidsplan for implementeringen af de forskellige elementer i aftalen. Om elementet ”Indførelse af forbud mod fiskeri med bundslæbende redskaber i Flensborg Fjord, Vejle Fjord og Kalø Vig” er der som tidsplan angivet ”I 3. kvartal 2024 forelægges udkast til bekendtgørelse med indførelse af forbud mod bundslæbende redskaber i Vejle Fjord, Flensborg Fjord og Kalø Vig med henblik på ikrafttrædelse 1. januar 2025.” Vil ministeren nu, hvor fristen i 3. kvartal er udløbet, oplyse, hvad status er, og hvorfor der endnu ikke foreligger lukning af områderne, som det blev aftalte i juni 2023?









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024