Ny temadebat: Hvor skal Folkekirken hen?

Hvilken vej skal Folkekirken? Hvordan får kirken fat i de unge? Og hvilken rolle skal kirken spille i den grønne omstilling? De spørgsmål og mange flere stiller Altinget Etik og Tro i en ny temadebat.

Som landets tredjestørste jordbesidder mener flere, at kirken bør tage ansvar for at omlægge den konventionelle landbrugsjord til eksempelvis skov eller anlæg for vedvarende energi.
Som landets tredjestørste jordbesidder mener flere, at kirken bør tage ansvar for at omlægge den konventionelle landbrugsjord til eksempelvis skov eller anlæg for vedvarende energi.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Folkekirken går til valg 17. september, når der skal vælges medlemmer til menighedsrådene for de kommende fire år.

Valget kommer ovenpå fire år, hvor kirken ikke ligefrem er væltet i gode nyheder – tværtimod.

En undersøgelse fra januar 2024 viste, at mange kirkeansatte har været udsat for mobning, chikane og dårlig ledelse. Undersøgelsen pegede derfor på, at der var brug for en professionalisering af menighedsrådene. Derfor lurer en debat om menighedsrådenes opgaver og styringen af Folkekirken i horisonten.

Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024