Fagbevægelsens cheflobbyist i EU: Den danske model vinder indpas i Bruxelles

EU-Kommissionen bliver ofte anklaget for at angribe den danske model, men ifølge fagbevægelsens cheflobbyist er lovgivningen på arbejdsmarkedsområdet i stigende grad tilpasset danske forhold.  

EU-Kommissionen har fået en bedre forståelse for den danske model med overenskomster og strejkeret, som i stigende grad er udgangspunktet for direktiver på det arbejdsmarkedspolitiske område, lyder vurderingen fra FH i Bruxelles. 
EU-Kommissionen har fået en bedre forståelse for den danske model med overenskomster og strejkeret, som i stigende grad er udgangspunktet for direktiver på det arbejdsmarkedspolitiske område, lyder vurderingen fra FH i Bruxelles. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Politikere og arbejdsmarkedets parter tager ofte høtyvene frem i forsvar for den danske model, når EU annoncerer ny lovgivning på arbejdsmarkedet.

Især det omstridte mindstelønsdirektiv - som skal være implementeret senest til november – blev fremhævet som et dødsstød mod parternes ret til at bestemme lønningerne.

Men ifølge Dorthe Andersen, som er chef for Fagbevægelsens Hovedorganisations kontor i Bruxelles, er direktivet mere undtagelsen end reglen for, hvordan EU’s lovgivning på arbejdsmarkedet fungerer.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024