Partier vil gøre op med modregning af EU-midler i statens forskningsbudget: “Vi straffer danske universiteter for at være dygtige”

Udsigten til en forøgelse af EU’s forskningsmidler er en oplagt anledning til et opgør med Danmarks modregningsprincip, mener R, SF og K. Regeringsparti afviser.

Ursula von der Leyen vil bruge flere penge på forskning, og det kalder på at få udryddet en tidsel i dansk forskningspolitik, mener tre partier.
Ursula von der Leyen vil bruge flere penge på forskning, og det kalder på at få udryddet en tidsel i dansk forskningspolitik, mener tre partier.Foto: Jean-Francois Badias/AP/Ritzau Scanpix
Julie Schønning

Flere EU-midler til fri forskning er blandt den nyligt genvalgte kommissionsformand Ursula von der Leyens prioriteter for denne mandatperiode. 

Og det er ikke alene positivt men også en oplagt lejlighed til at skrotte en ofte udskældt regneregel i dansk forskningspolitik. 

Sådan lyder det nu samstemmigt fra Radikale, SF og Konservative. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024