Anmeldelse af 
Andreas Krog

Historiker trækker tråde til nutiden i afrundingen af fornemt kold krigs-værk

Historikeren Poul Villaume nåede inden sin døde i sommer at færdiggøre tredje og sidste bind i sin detaljerede og grundige tour de force gennem Den Kolde Krig. Han runder af med en epilog, der trækker tråde op til nutidens krig i Ukraine. 

USA's daværende præsident Ronald Reagan (t.v.) og Sovjetunionens daværende præsident Mikhail Gorbatjov (t.h.) er de to absolute hovedpersoner i bogen, der fuldender Poul Villaumes flotte tre binds-værk om Den Kolde Krig.
USA's daværende præsident Ronald Reagan (t.v.) og Sovjetunionens daværende præsident Mikhail Gorbatjov (t.h.) er de to absolute hovedpersoner i bogen, der fuldender Poul Villaumes flotte tre binds-værk om Den Kolde Krig.Foto: Doug Mills/AP/Ritzau Scanpix
Andreas Krog
Håbets gennembrud. Den Kolde Krig - en ny global historie 1977-1991
Poul Villaume
312 sider. Gads Forlag. Udkom 8. oktober.

Sovjetunionens invasion af Afghanistan, shahens fald i Iran og valget af Ronald Reagan som præsident i USA var nogle af de vigtigste motorer for udviklingen i Den Kolde Krigs mest dramatiske og højspændte periode fra slutningen af 1970’erne til Berlinmurens fald i 1989.

Det ved os, som er gamle nok til at huske Den Kolde Krig. Men de færreste af os husker formentlig de nærmere detaljer. Men så er det godt for os – og yngre generationer med interesse for vores nyere historie – at vi havde historiker og professor emeritus i samtidshistorie ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet Poul Villaume.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar og Beredskab
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar og beredskab kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forsvar og Beredskab

Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024