Kommentar af 
Poul Madsen

Poul Madsen: Paludan har udset sig Guds hus som sin kampplads. Demokratiet må forkaste ham

Rasmus Paludan vil i Menighedsrådet på Vesterbro, og til november kan et kampvalg give ham muligheden. Forhåbentlig sikrer demokratiet, at det ikke kommer til at ske, skriver Poul Madsen.

Jeg synes, at demokratiet, ligegyldigt hvor det udøves, er smukkest, når vi skal gøre en indsats. Det gør René Rud Mikkelsen og hans venner på Vesterbro for at undgå at give Rasmus Paludan magt, skriver Poul Madsen.
Jeg synes, at demokratiet, ligegyldigt hvor det udøves, er smukkest, når vi skal gøre en indsats. Det gør René Rud Mikkelsen og hans venner på Vesterbro for at undgå at give Rasmus Paludan magt, skriver Poul Madsen.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Poul Madsen
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Jeg er på barsel, og jeg var som flere gange før taget til babysalmesang med mit barn, Villy, i Kristkirken på Enghaveplads i København i denne uge.

Villy elsker det. Det er et fantastisk, livsbekræftende skue med 30 babyer, mødre og fædre og en meget engageret, syngende leder.

Vi fik solen til at gå op i øst og marken mejet, alt imens vi svingede rundt med babyerne.

Da det hele var slut, bad René Rud Mikkelsen fra Menighedsrådet om ordet.

Rasmus Paludan har åbenbart udset sig Guds hus som sin nye kampplads.

Poul Madsen
Forfatter og kommentator

Han ville gerne dele en bekymring med os. Vi kiggede lidt overraskede op fra de små. Sagen er nemlig den, at Rasmus Paludan kan ende i Menighedsrådet på Vesterbro.

Rasmus Paludan har åbenbart udset sig Guds hus som sin nye kampplads.

Fra suppleant til valgt

Da Menighedsrådet blev valgt i september ved en valgforsamling, der mest af alt minder om en generalforsamling, var Rasmus Paludan endt som tiende suppleant.

Til valgforsamlingen var relativt ganske få mødt op, men de få havde været i stand til at sende Rasmus Paludan langt væk fra magten.

Men menighedsrådsvalget er skruet sammen på den måde, at en større gruppe vælgere i de enkelte sogne inden for fire uger kan præsentere en alternativ liste med kandidater.

Og derfor er der altså nu udsigt til, at valget på Vesterbro endeligt skal afgøres med et kampvalg i november – og det kan måske blive Rasmus Paludans smutvej til alligevel at komme ind i Menighedsrådet.

Læs også

På grund af en teknikalitet i menighedsrådsvalglovens kapitel tre, vil Rasmus Paludan som udgangspunkt her stå på samme liste som René Rud Mikkelsen, alle de andre suppleanter og medlemmer af menighedsrådet.

Det mente René Rud Mikkelsen med god grund kunne få folk til at tro, at alle disse brave mennesker er enige med Rasmus Paludan. Det er de naturligvis ikke, og derfor var René Rud Mikkelsen nu ude på at samle stillere til en liste uden Rasmus Paludan.

René gik derfor fra babysalmesangen med mange nye stillere til hans liste uden Rasmus Paludan.

Og er det ikke smukt. Normalt er menighedsrådsvalg noget, som meget få går op i, men på grund af Rasmus Paludan er der nu opmærksomhed omkring valget.

Det vilde er, at hvis der ikke havde været opmærksomhed om valget, så ville Rasmus Paludan ifølge René Rud Mikkelsen, formentlig kunne blive valgt med fem eller seks stemmer.

Demokratiet sejrede i 2019, fordi det ikke forbød Rasmus Paludan, men rummede ham.

Poul Madsen
Forfatter og kommentator

Demokratiets styrke vil vise sig

Sådan er det sikkert også til mange andre menighedsrådsvalg i Danmark, og det burde måske få regeringen til at overveje at gøre opmærksom på, at Folkekirken er meget mere end bare gudstjenester om søndagen.

Kirken er også et tilbud til sådan nogle som mig, der er på barsel, eller til alle dem, der savner nogen at tale med.

Men tilbage til valget på Vesterbro. Nu kan vi ikke bare blive hjemme på sofaen og tage for givet, at det der med kirken tager nogle andre sig af. Det kunne jo være, at Rasmus Paludan afskaffede de skønne seancer med baby-salmesang.

Og de, der gerne vil vælges, kan ikke bare sidde i en rundkreds sammen med ganske få andre til en valgforsamling. De må nu på demokratisk vis kæmpe for deres valg.

Læs også

Pludselig giver demokratiet mening og viser sin styrke.

Fuldstændig lige som i 2019, hvor Rasmus Paludan stillede op til Folketinget. Her fik han lov til at udspy alle sine groteske forbandelser, vi lyttede, og vælgerne forkastede ham.

Demokratiet sejrede, fordi det ikke forbød Rasmus Paludan, men rummede ham.

Jeg synes, at demokratiet, ligegyldigt hvor det udøves, er smukkest, når vi skal gøre en indsats.

Det gør René Rud Mikkelsen og hans venner på Vesterbro for at undgå at give Rasmus Paludan magt, og det bør minde alle os andre om, at hvis vi ikke aktivt støtter demokratiet ved at deltage i alle de valg, der er, så ender det med, at typer som Rasmus Paludan tager over.

Derfor var det en smuk demokratisk dag til salmesang.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Paludan

Stifter, Stram Kurs, advokat
cand.jur. (Københavns Uni. 2008)

Poul Madsen

Kommunikationsrådgiver og kommentator, podcastvært, foredragsholder og forfatter
journalist (Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus 1988)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024