KandidattestenFolketingsvalg 2022

Sascha Faxe

forAlternativet
Storkreds: Sjællands Storkreds
Beskæftigelse: Privat ansat/selvstændig

52 år

Kandidat-/masteruddannelse

VALGRESULTAT

Sascha Faxe - ALT's bedst placerede kandidat på Sjælland

Sascha Faxe blev ved folketingsvalget 2022 valgt for Alternativet i Sjællands Storkreds. Hun fik 1.129 personlige stemmer, svarende til hver niende af partiets stemmer i storkredsen. På landsplan fik seks af Alternativets kandidater flere personlige stemmer. Alternativet fik kun valgt et mandat i Sjællands Storkreds, det gik altså til Sascha Faxe.

I ti af storkredsens 12 opstillingskredse blev Sascha Faxe sit partis største stemmesluger. Bedst gik det hende i Roskilde-kredsen, hvor 349 vælgere satte deres kryds personligt ud for hendes navn. Det dårligste resultat fik hun i Guldborgsund-kredsen, hvor hun blot fik 21 stemmer og blev overgået af 65 andre kandidater.

Beskeden tilbagegang i personligt stemmetal
Ved folketingsvalget i 2019 fik Sascha Faxe 1.192 personlige stemmer - det er 63 flere end i år. Hun gik i 2022 tilbage i seks af storkredsens 12 opstillingskredse. Den største tilbagegang oplevede Sascha Faxe i Guldborgsund-kredsen, hvor hun gik fra 58 til 21 personlige stemmer, mens hun i Roskilde-kredsen oplevede en fremgang på 29 stemmer til 349.

Derfor stiller jeg op

Vi har sovet i timen! Klimaet brænder, biodiversiteten halter, og vi har skabt et samfund vi blive syge af. Der er brug for en markant og vedholdende stemme i dansk politik, som ikke viger tilbage for at give klimaet, de kommende generationer og al liv en tydelig stemme. Den stemme tilbyder jeg at være!

Politiske mærkesager

Klimahandling nu

En grøn retfærdig fremtidig skal være den absolutte laveste barre, og hvis der ikke sker markant politisk handling indenfor det første år efter valget, skal vi kræve klimanødretstilstand.

Gentænk samfundet

Gennem forskning, større demokratisk inddragelse af borgere og fagfolk samt grundigt arbejde skal vi skabe nye samfundsstrukturer. Et skridt ad gangen uden at tabe den store omvæltning af syne.

Livet i centrum

Politik handler om liv! Ingen politik må undergrave livet, og det gælder også uddannelsespolitik, beskæftigelsespolitik, boligpolitik og alle de andre områder, vi laver politik på.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024