Afslutning på temadebat: Rollemodeller, viden og et opgør med en mandsdomineret kultur skal sikre rekrutteringen til Det Blå Danmark

Der mangler kvinder i den maritime sektor. Derfor inviterede Altinget Maritim til temadebat om rekrutteringsudfordringerne i Det Blå Danmark, og flere af aktørerne havde enslydende bud på løsninger: Rollemodeller skal frem i lyset, viden om jobmuligheder skal udbredes, og så skal fokus rettes mod den mandsdominerede kultur, der stadig præger arbejdspladserne. 

Fem ud af seks ansatte ved danskere rederier er mænd. Det holder ikke i en tid med kamp om den kvalificerede arbejdskraft, mener rederierne selv. Så hvordan får man flere kvinder med? Det sætter Altinget til debat.
Fem ud af seks ansatte ved danskere rederier er mænd. Det holder ikke i en tid med kamp om den kvalificerede arbejdskraft, mener rederierne selv. Så hvordan får man flere kvinder med? Det sætter Altinget til debat.Foto: Aly Song/Reuters/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

I forbindelse med lanceringen af Altinget Maritim startede den nye niche en temadebat om én af sektorens helt store udfordringer: Rekruttering og fastholdelse af kvinder i Det Blå Danmark.

I løbet af de seneste måneder har en række aktører derfor givet deres bud på, hvordan branchen kommer problemerne til livs. 

Marie Bjerre (V) og Christina Egelund M), hhv. minister for ligestilling og Uddannelses- og forskningsminister, understregede i deres indlæg vigtigheden af rollemodeller: 

Altinget logoMaritim
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget maritim kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024