Politikere kritiserer udlicitering af miljøgodkendelser

NYHED: S, SF og EL frygter for den uafhængige sagsbehandling, når et privat firma laver miljøgodkendelser for Tønder Kommune. De kræver nu svar fra ministeren om lovligheden.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Det er en falliterklæring for det offentlige, at der skal private indover. Jeg frygter for sagsbehandlingen.

Barne Laustsen (S)
Landbrugsordfører

I Tønder Kommune kan landmænd nu sætte fart på deres miljøgodkendelse ved at betale et privat rådgivningsfirma for et udkast til den kommunale miljøgodkendelse. Udviklingen bunder i en ventetid for miljøgodkendelser på op til to år.

Det får nu medlemmer af Landbrugsudvalget til at kræve en ministerredegørelse af, hvordan lovgivningen på området hænger sammen med privatiseringen. Den socialdemokratiske landbrugsordfører Bjarne Laustsen frygter, at modellen stiller spørgsmål ved kommunens habilitet:

"Det er en falliterklæring for det offentlige, at der skal private ind over. Jeg frygter for sagsbehandling, for hele ideen med et offentligt system er en uafhængig og upartisk sagsbehandling og rådgivning. Der kan hurtigt opstå et dilemma, hvor tingene bliver lidt mere rosenrøde end i virkeligheden," siger Bjarne Laustsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024