Naturprojekt i Sønderjylland stor succes

DMU har i en ny rapport undersøgt effekten af en kunstig saltvandsø i Tøndermarsken. Konklusionen er positiv, og miljøministeren er begejstret.

Efter en voldsom stormflod i 1962 ved Højer Dige vest for Tøndermarsken opstod der tvivl om digets tilstrækkelighed. Bekymringen resulterede i, at man i 1982 oprettede Det Fremskudte Dige. Dette medførte, at nyt marskland opstod - Det såkaldte Margrethe Kog. I forbindelse med dette frygtede man, at tusindvis af trækfugle ville forsvinde fra området, og folketinget besluttede derfor at etablere en kunstig saltvandsø i Margrethe Kog. Dette skulle vise sig at være en klog beslutning.

Fuglebestanden er mere end bevaret
DMU's rapport viser, at der flere gange om året opholder sig mere end 100.000 fugle i Margrethe Kog. Dette tal er langt større end det tilsvarende for før 1982. Dette vækker stor begejstring hos miljøminister Troels Lund Poulsen (V).

"Jeg er glad for, at vores bestræbelser for at sikre fuglelivet i kogen er lykkedes. Både nationalt og internationalt er Margrethe Kog nu sat på verdenskortet som et område med stor betydning for adskillige fuglearter. Resultaterne i Margrethe Kog viser, at det kan nytte at lave naturgenopretning, og jeg er sikker på, at vi i den nære fremtid vil se tilsvarende succeshistorier, når resultaterne af de 558 mio. kroner regeringen bruger på den særlige vand- og naturindsats under den første miljømilliard begynder at vise sig," siger miljøminister Troels Lund Poulsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024