Hedegaard: Auken var en sjælden stærk stemme

MINDEORD: Miljøminister Troels Lund Poulsens (V) og klima- og energiminister Connie Hedegaards (K) mindeord i forbindelse med Svend Aukens død.
Miljøminister Troels Lund Poulsen (V) udtaler følgende:
"Med Svend Auken har Danmark mistet en stor politiker med et fantastisk engagement. Som den længst siddende danske miljøminister har han sat et stort aftryk i landets natur- og miljøpolitik, som han moderniserede og satte på verdenskortet. Hans utrættelige kamp for sine holdninger er bemærkelsesværdig og må stå som et forbillede for enhver politiker."

Klima- og Energiminister Connie Hedegaard (K) udtaler følgende:
"Svend Auken engagerede sig 100 procent i sine hjertesager og har sat unikke fodaftryk, ikke mindst når det gælder udbygningen af vedvarende energi i Danmark. Svends stærke engagement gjorde ham også utålmodig på miljøets og klimaets vegne. Og netop utålmodigheden efter at se resultater var en stærk drivkraft. Svend var en idealistisk politiker, der ville noget, som kæmpede af hele sit hjerte, og som udrettede meget. En indsats, der også gjorde ham respekteret internationalt. Med Svends Aukens død har miljøet mistet en sjældent stærk stemme."

 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024