Barfoed afviser forbud om jagt på opdrættet vildt

JAGT: Justitsminister Lars Barfoed (K) er ikke enig i udtalelse fra Det Dyreetiske Råd om forbud mod opdræt af fuglevildt til jagtformål.

Jeg kan dog allerede sige nu, at jeg ikke er enig med det flertal i rådet, der finder, at opdræt og udsætning af fjervildt til jagtformål er uacceptabelt. Det er min opfattelse, at opdræt og udsætning til jagtformål kan finde sted på en forsvarlig måde.

Lars Barfoed (K)
Justitsminister
Opdræt og udsætning af fuglevildt til jagtformål - kan det gøres på en forsvarlig måde? Justitsminister Lars Barfoed (K) mener ikke, at der er etiske problemer forbundet med at opdrætte fuglevildt til jagtformål. Han er således uenig med Det Dyreetiske Råd, der mener, at det skal være forbudt at opdrætte fugle udelukkende til jagtformål.

Lars Barfoed mener ikke, at et forbud er nødvendigt, men han vil nu sende udtalelsen fra rådet i høring.

"Jeg kan dog allerede sige nu, at jeg ikke er enig med det flertal i rådet, der finder, at opdræt og udsætning af fjervildt til jagtformål er uacceptabelt. Det er min opfattelse, at opdræt og udsætning til jagtformål kan finde sted på en forsvarlig måde," siger justitsministeren i en pressemeddelelse.

Hans svar kommer efter, at Det Dyreetiske Råd har afleveret en udtalelse om jagt til justitsministeren. Heri råder de ministeren til at forbyde opdræt af fuglevildt.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024