EU dropper sag om Lille Vildmose

KORT NYT: Løfter fra regeringen om naturgenopretning i Lille Vildmose får EU til at droppe klagesag fra Danmarks Naturfredningsforening.

En klagesag til EU fra Danmarks Naturfredningsforening tilbage i 2005 om tørvegravning i Lille Vildmose er nu blevet droppet af EU pga. klare løfter fra regeringen om naturgenopretning og naturbeskyttelse af moseområdet.

Danmarks Naturfredningsforening er bekymrede over, at regeringen først reagerer ved truslen om en retssag.

"Vi har ingen garanti for, at løfterne fører til handling. Men vi har med regeringens løfter og Kommissionens brev til os fået relativt klare mål at holde myndighederne fast på. Og det vil vi gøre," siger Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, i en pressemeddelelse.

Danmarks Naturfredningsforening vil følge planlægningen af naturgenopretningen i området tæt, lover præsidenten.

"Hvis naturgenopretningen ikke lever op til forpligtelserne og regeringens løfter til Kommissionen, vil vi rejse sagen igen. Men en EU-retssag mod Danmark er ikke et mål for os. Det er naturgenopretning af Lille Vildmose, der er vores mål", siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024