DONG vil fyre mere med kul

KUL: Om kort tid vil DONG påbegynde ombygningen af Avedøreværket, så det også kan fyre med kul. Grotesk og bekymrende, lyder det fra oppositionen og miljøorganisationerne.
Energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) mener, det er nødvendigt for DONG Energy at ombygge Avedøre 2, så det også kan fyre med kul.
Energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) mener, det er nødvendigt for DONG Energy at ombygge Avedøre 2, så det også kan fyre med kul.Foto: www.ft.dk

Hvis Danmark skal være fossilfri, så er det den helt forkerte vej at gå og et helt forkert signal at sende, at man tillader afbrænding af kul. DONG legitimerer det ved at forsikre, at de vil bruge mere biomasse, men det er ikke den rigtige løsning.

Sine Beuse Fauerby
Klima- og energimedarbejder i Danmarks Naturfredningsforening
Fakta

LOV OM FRIT BRÆNDSELSVALG (L 128) udmønter en aftale fra 21. februar 2008 mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Ny Alliance om øget biomasseanvendelse og frit brændselsvalg på centrale kraftværker.

Aftalen indebærer, at der kan gives dispensation fra forbuddet mod kulanvendelse på kraftværkerne Skærbæk og Avedøre 2 mod en forøgelse af biomasseanvendelsen med op til 700.000 t svarende til en forøgelse af den samlede VE-andel på ca. 1,2 pct.

Loven giver mulighed for at stille vilkår om øget biomasseanvendelse som modydelse for en tilladelse til at anvende kul.


Kilde: Folketingets hjemmside

"Stabil energi uden CO2" står der på DONG's hjemmeside. Men det er et langsigtet mål, for på kort sigt ser det noget anderledes ud. Det københavnske energiselskab DONG Energy skal nemlig snart i gang med at fyre mere med kul. Kraftværket Avedøre 2 ved Vestamager skal ombygges, så værket allerede fra næste forår får mulighed for at køre på kul.

Direktør for planlægning og optimering i DONG Energy, Leif Winum bekræfter, at DONG går med planer om meget snart at iværksætte en ombygning af Avedøre 2. Værket er det nyeste og mest effektive anlæg i DONG, og hidtil har det fyret med naturgas, olie og træpiller. Efter en ombygning vil værket altså også kunne fyre med kul.

"Det er rigtigt, at vi har seriøse planer om at lave en ombygning på Avedøreværket, som indebærer en omlægning af produktionen. Vi har planer om at starte ombygningen her til sommer, så vi kan være på plads til næste forår," siger Leif Winum.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024