Ellemann overvejer fredning af Tøndermarsk

FUGLE: Miljøminister Karen Ellemann (V) erkender, at der er brug for at hjælpe fuglene i Tøndermarsken. Hun vil nu undersøge mulighederne for en yderligere fredning af området.
Anders Jerking

Jeg vil godt give tilsagn om, at vi undersøger mulighederne og konsekvenserne både miljømæssigt og økonomisk af en fredning.

Karen Ellemann (V)
Miljøminister
Miljøminister Karen Ellemann vil nu undersøge, om en yderligere fredning af Tøndermarsken kan hjælpe fuglelivet i området. Det sagde ministeren på et samråd onsdag i Folketingets Miljøudvalg.

"Jeg vil godt give tilsagn om, at vi undersøger mulighederne og konsekvenserne både miljømæssigt og økonomisk af en fredning," sagde ministeren og tilføjede, at de kommende naturplaner også vil forbedre forholdene for fuglene i området.

Meldingen kommer efter en ny statusrapport fra DMU har vist, at fuglelivet i Tøndermarsken på trods af den eksisterende fredning er blevet reduceret med 75 procent i løbet af en årrække. Den drastiske nedgang i antallet af fugle har fået blandt andre Dansk Ornitologisk Forening til at kræve en ny fredning af marsken. I Folketinget har Socialdemokraterne stillet et beslutningsforslag, som pålægger regeringen at gennemføre en undersøgelse af mulighederne for at forbedre fuglenes vilkår. Undersøgelsen skal munde ud i en ny lov om marsken. På den baggrund er Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov,

"Ministerens melding er rigtig positiv. Det er første skridt på vejen til at få fredet Tøndermarsken yderligere," siger hun og beklager, at ministeren ikke er parat til en hurtig indsats, der kan hjælpe fuglene i denne og næste ynglesæson.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024