Ny styrelse betyder farvel til miljøcentre

ORGANISATION: Både miljøcentre og skovdistrikter nedlægges, når By- og Landskabsstyrelsen fra 2011 lægges sammen med Skov- og Naturstyrelsen.
Anders Jerking
Både miljøcentre og skovdistrikter er snart fortid. Begge dele forsvinder nemlig, når By- og Landskabsstyrelsen og Skov- og Naturstyrelsen lægges sammen til Naturstyrelsen.

"Fra 1. januar 2011 eksisterer de ikke længere. I stedet får vi en struktur med tre landsdele, Nord, Syd og Øst," forklarer Miljøministeriets departementschef, Marianne Thyrring.

Hun understreger, at sammenlægning især er ledelsesmæssig og administrativ. Styrelsen vil nemlig fortsat være fysisk til stede, der hvor man i dag har enten miljøcentre eller Skov- og Naturstyrelsens lokale enheder.
"Naturstyrelsen lever af at betjene kommuner og borgere rundt i hele landet, og derfor forbliver medarbejderne ude i landet i de fysiske lokaler, der findes i dag. Medarbejderne i Miljøcenter Århus vil for eksempel stadig blive siddende i Århus. Det bliver meget få medarbejdere, der skal flytte," siger Marianne Thyrring.

Konkret betyder sammenlægning dog, at Skov- og Naturstyrelsens lokale Øresund-enhed nedlægges, og desuden lægges fire miljøcentre sammen med nærtliggende enheder fra Skov- og Naturstyrelsen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024