Udvalg er skuffet over naturkanon

NATUR: Medlemmer af naturkanonudvalget er skuffede over, at kanonen ikke er blevet brugt mere. I næste uge udkommer et undervisningsmateriale.

Det virker underligt, at man sætter så stort et skib i søen, hvor folk kommer med bidrag og specialister stiller gratis op, når man så ikke bruger det til noget. Indstillingen fra udvalget var, at der skulle laves en bog, tv og en ordentlig hjemmeside, men det er blevet til utrolig lidt, naturkanonen er nærmest blevet glemt. Det er er synd.

Michael Stoltze
Medlem af kanonudvalg, biolog, forfatter
Fakta
Naturkanonen
Siden præsentationen af Danmarks Naturkanon i oktober 2009 er der taget følgende initiativer:

Løbende formidling
Den løbende formidling af Danmarks naturkanon sker på Skov- og Naturstyrelsens hjemmeside http://www.naturkanon.dk/ Her kan man se hele naturkanonen og få inspiration til læring og oplevelser i naturen.

På sporet af naturkanonen
Den 27. juni inviterede miljøminister Karen Ellemann (V) hele befolkningen til en stor naturbegivenhed "På Sporet af naturkanonen", for at markere de 24 naturområder, som er med i Danmarks naturkanon. Skov- og Naturstyrelsens lokale enheder rundt om i hele landet arrangerede guidede ture og mange forskellige aktiviteter.

Undervisningsmateriale
Mandag den 6. september lanceres et undervisningsmateriale udarbejdet af Skov- og Naturstyrelsen i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

Geologiens Dage 2010
Geologiens Dage afholdes hvert andet år. Temaet for Geologiens Dage den 25. og 26. september 2010 er Danmarks Naturkanon.


Kilde: Skov- og Naturstyrelsen

Der var store forventninger, da daværende miljøminister Troels Lund Poulsen (V) i oktober sidste år præsenterede den nye naturkanon.

"Fremtidens naturbeskyttelse afhænger af, at vi får de unge generationer til at interessere sig mere for naturen. Det kræver, at vi får et fornyet fokus på naturen i mange sammenhænge - ikke mindst i skolerne," sagde miljøministeren, som håbede, at kanonen ville give nogle redskaber til at bruge naturen.

Men siden er der ikke sket meget. Naturkanonen har haft en sløv start, selv om der har været masser af gode ideer. Sådan lyder det fra skuffede medlemmer af naturkanonudvalget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024